Учебник

от Тефтера
Версия от 10:01, 8 юли 2009 на Rossen (Беседа | приноси) (създаване на учебника)
Направо към: навигация, търсене

Моля, разгледайте документацията и ръководството за подробна информация относно МедияУики. Повечето документи са на английски език, но тук ще добавим най-често ползваните техники.

За да редактирате съдържанието е нужно да се регистрирате посредством бутона в горния десен ъгъл на страницата озаглавен "Регистриране или влизане". регистрацията е свободна, редактирането също. В бъдеще е възможно част от страниците да са заключени от техните автори и/или от администратора. Това може да е по няколко причини: да съдържат недопустимо за системата съдържание, като напр. съдържанието не е тематично подходяща за страницата; автора иска да публикува свой материал, но не иска друг да го модифицира; съдържанието е въведено с определена друга цел и не се допуска редактиране. След включването си в системата на уики можете да редактирате съдържанието като натиснете отметката "редактиране" на съответната страница.

Всички страници в Уики съдържат текст и връзки към други страници. Често се налага да съдържат картинки и таблици, както и да се структурира. Когато редактирате Уики-текст вие задавате и команди, които се интерпретират и визуализират, като това на някоя картинка да се покаже умалено изображение или кой текст да бъде удебелен. За начало е хубаво да използвате пясъчника, упражнявайте се там, за да не правите грешки по страниците!