COINTECH

от Тефтера
Направо към: навигация, търсене

Компанията Конфиденциални Информационни Технологии е създадена през м. Май 2004 г. в София. Основната ѝ дейност е поддръжка и обслужване на крайни клиенти (компютри, сървъри и компютърни мрежи). Задълбочени са познанията в обслужването на настолни компютри, VoIP телефонни централи (телефонни разговори чрез Интернет или локална мрежа), уеб страници, електронни магазини, миграция на десктоп и сървърни компютри от Линукс към Windows и обратно.

За по-добро обслужване на клиентите си, които са предпочели да ползват Линукс вместо Windows (tm) фирмата пусна в действие единствения за сега огледален сървър на Мандрива Линукс. По този начин се спестяват много средства по поддръжката на клиентите отколкото с аналогични средства. Повече за Мандрива Линукс можете да откриете в Уикипедия или в официалната страница на Мандрива. Операционната система има голяма поддръжка и от общността си в България.

През 2006 г. фирмата започва да реализира ежегодната кампания "Коледа в офиса", която има за цел да запознае граждани и фирми със свободните продукти като ГНУ/Линукс (и дистрибуции като Mandriva, Fedora, Slackware и др.), OpenOffice.org, Firefox, MPlayer др. Както самото име подсказва - кампанията се провежда в края на годината, когато човек може да се отпусне и наслади на леснотата за работа и множеството игри и/или програми, които съпътстват дистрибуциите.

От 2014г. фирмата предлага платена поддръжка за криптовалути. Безплятно се обслужва Mobiuscoin. Основни направления са басейните за копаена (mining pools), block explorers.

Интернет адрес: www.cointech.net www.cointech.eu

Основна дейност: системно администриране на персонални компютри и сървъри, поддръжка, изграждане на Интернет страници и е-магазини, консултации и одит.

Пресата за нас: COMPUTERWORLD статия за "Коледа в офиса".

Една хубава статия озаглавена "Един малък фестивал под дъжда.", която е за първия фестивал във Видин около темите за отворения код. В статията ни е отделено специално внимание, за което сме благодарни! :)

2014г. дейността на фирмата е замразена. Към момента сайтовете се поддържат под формата на личен блог. насоката на сайтовете е към проекти с отверен код, които носят материален интерес чрез криптиране. Проектите са под формата на поддръжка на алтернативни разплащателни средства, децентрализирани и защитени. Тези средства често се наричат криптовалута, въпреки, че те не са обявени от нито един държавен орган за валутни средства.

Основни проекти: Ladybug (BUGS), в превод Калинки, криптокалинки са копие на Bitcoin софтуера, но с десетократно по-бърза верига на потвърждения. Към момента на редакция калинките не се разменят за разплащателни средства, но имат пълен набор от инструменти за употреба: софтуер за настоелн компютър, приложение за мобилни устройства с Android платформа, сайт за прегледа на транзакции в удостоверителната верига, форуми и онлайн ресурси за новини.